Veelgestelde vragen

//Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen 2017-11-03T11:36:12+00:00
Ik wil graag met yoga beginnen, welke les is het meest geschikt? 2017-11-01T09:42:13+00:00

In principe kun je met elke les meedoen. Bij yoga gaat het juist om het luisteren naar je lichaam, grenzen te voelen. Dus met dat in je achterhoofd, kun je iedere les voor jezelf passend maken. Daarnaast worden er bij de houdingen vaak opties aangegeven, voor wanneer je nog weinig geoefend hebt of met blessures te maken hebt. In geval van blessures, wel altijd een arts of fysiotherapeut raadplegen vóórdat je met yoga begint. Uiteindelijk gaat het dus om welke yogavorm jou het meest ligt, waar jij het meest uit haalt.

Ik wil graag een proefles volgen, hoe gaat dat in zijn werk? 2017-11-01T09:42:02+00:00

Een proefles is gratis. Stuur een email naar info@padmayoga.nl waarin je aangeeft bij welke les je zou willen aansluiten. Zo is de docent op de hoogte. Als je dan 15 minuten van te voren aanwezig bent, is er nog tijd om even kennis te maken.

Ik wil graag yogalessen gaan volgen bij Padma Yoga, moet ik ergens rekening mee houden? 2017-11-01T09:41:53+00:00

Een les kun je reserveren met behulp van jouw account bij Padma Yoga. Dit hoeft niet, maar wel handig als je zeker van een plek wilt zijn.
En verder:

 • Er is geen aparte kleedruimte dus het is handig als je thuis al kleding aantrekt waarin je je makkelijk kunt bewegen
 • Schakel je mobiel voor aanvang van de les uit
 • Laat je schoenen achter in het kleine halletje (in de yogaruimte geen schoenen aan)
 • Eet geen (zware) maaltijd voor je de les begint
 • Drink wel voldoende water voor en na de les
 • Houd er rekening mee dat sterke lichaamsgeuren, zoals sterke parfum, zweet of rooklucht, storend kunnen zijn voor de medecursisten
 • Oefen op je eigen manier, binnen je eigen mogelijkheden en grenzen, blijf altijd mild voor jezelf.
Wat moet ik meenemen/aantrekken naar de yogales? 2017-11-01T09:41:45+00:00

Zorg dat je makkelijke kleding aan hebt. Omdat er geen aparte kleedruimte is, is het raadzaam om thuis alvast om te kleden voor de yogales. Voor de intensievere vormen, zoals poweryoga en vinyasa, is wat dunnere kleding meer geschikt. Warme trui en sokken voor tijdens het aarden en tijdens de eindontspanning kunnen ook zeker van pas komen.
Je kunt natuurlijk altijd je eigen yogamat meenemen maar er zijn er ook voldoende aanwezig. Eventueel neem je een handdoek mee als je dat fijn vindt. Verder zijn er in de studio ook dekens en de benodigde yogamaterialen.

Ik ben te laat voor een les, kan ik nog meedoen? 2017-11-01T09:41:37+00:00

Als de les begonnen is, is het niet meer mogelijk om aan te sluiten. Ik verzoek je om 10 minuten voor de les aanwezig te zijn zodat we op het aangegeven tijdstip ook echt kunnen beginnen.
Na afloop van de les, is er nog tijd voor een glaasje thee.

Ik ben verhinderd of ziek en heb 1 week (of langer) moeten missen, mag ik deze lessen inhalen? 2017-11-01T09:41:28+00:00

Ja, je mag deze lessen altijd inhalen in de periode dat je een abonnement bij Padma Yoga hebt.

Ik heb een Ayurvedische massage gereserveerd, moet ik iets meenemen of ergens voor zorgen? 2017-11-01T09:41:17+00:00
 • Neem een groot oud (strand/bad)laken mee waarmee je lichaam volledig bedekt kan worden.
 • Draag liever geen make-up of sieraden.
 • Bij deze massage lig je naakt op de massagetafel, echter wel steeds gedeeltelijk (geslachtsorganen altijd) bedekt met handdoeken. Mocht je liever wel een slipje/onderbroek aanhouden, houd er rekening mee dat er met grote hoeveelheden olie gewerkt wordt. Neem dus schoon ondergoed mee.
 • Houd er rekening mee dat je na de massage bedekt bent met een laagje olie, dit heeft tijd nodig om in te trekken. Denk hier aan bij je kledingkeuze.
 • Mocht je gevoelig zijn voor sesamolie dan is het ook mogelijk om met amandelolie of olijfolie te masseren. Meld dit via de mail: info@padmayoga.nl
Wat gebeurt er tijdens de massage? 2017-11-01T09:41:08+00:00
 • We vullen voorafgaande aan de massage samen een vragenlijst in. Op basis van deze gegevens kan ik een inschatting maken welke kruidenoliën voor jou het meest geschikt zijn.
 • De warme kruidenolie gecombineerd met sesamolie wordt in je lichaam gemasseerd met strijkende bewegingen. In de Ayurvedische massage worden geen spieren behandeld zoals bijvoorbeeld bij de fysiotherapeut of bij een sportmassage.
 • Je hele lichaam (voor- en achterkant), je hoofd, haren en gezicht worden behandeld bij de volledige Abhyanga. Deze behandeling duurt zo’n 75 minuten.
 • De behandeling wordt zoveel mogelijk in stilte gedaan, zo krijg je de ruimte om je volledig over te geven en volgt er een diepe ontspanning.
 • Mocht je het fijn vinden, dan wordt er een zachte achtergrondmuziek opgezet.

 

En na de Ayurvedische massage? 2017-11-01T09:40:57+00:00
 • Aangeraden wordt om het na de massage rustig aan te doen en water te drinken zodat afvalstoffen sneller afgevoerd worden.
 • De olie laat je intrekken en je kunt deze thuis eventueel afspoelen met warm water. Zeep hoef je pas de volgende dag te gebruiken indien je daar behoefte aan hebt.
 • Je lichaam zal reageren op deze behandeling. Het kan zijn dat je je heerlijk ontspannen voelt of juist energiek. Mogelijk is je stoelgang geactiveerd. Dit zijn de gewenste effecten. Graag hoor ik daags na de behandeling via de mail hoe je één en ander ervaren hebt en wat de effecten waren.