Ayurvedische massage (voor vrouwen)

//Ayurvedische massage (voor vrouwen)
Ayurvedische massage (voor vrouwen) 2017-11-28T13:24:30+00:00

Wat is Ayurveda?

De Ayurvedische massage maakt deel uit van de duizenden jaar oude Indiase geneeskunde Ayurveda. Ayurveda betekent ‘inzicht in het leven’. Volgens de Ayurveda is alles wat op aarde is, opgebouwd uit de vijf elementen: water, aarde, lucht, vuur, ether (sfeer). Ieder lichaam heeft alle elementen in zich maar vaak domineert een bepaald element. Zo worden mensen ingedeeld volgens hun constitutie en naar verschillende typen: vata, kapha of pitta. Wanneer iemand veel vata in zich heeft kan dit leiden tot bijvoorbeeld onrust. Voeding speelt een grote rol in het herstellen van deze disbalans. Maar ook massages leveren hier zeker een positieve bijdrage aan doordat er speciaal op jouw dosha afgestemde kruidenolie in je lichaam wordt gemasseerd. Deze kruidenoliën, met als basis sesamolie, zijn gericht op het balanceren van de dosha’s en het reinigen van weefsels en kanalen.

 

De Ayurvedische massage

Abhyanga

De abhyanga, de volledige lichaamsmassage van top tot teen, heeft een rustgevende, haast meditatieve en heilzame werking, met een reinigend effect. De massage ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest wordt gestimuleerd.

Deze massage:

  • Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
  • Bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
  • Draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning
  • Helpt bij klachtenvermindering en oplossing zoals rugpijn, nekklachten, RSI, whiplash, reuma, stress, burn-out, spijsverteringsklachten en hoofdpijn
  • De ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong.  Er zijn wel een aantal contra-indicaties waarin wordt afgeraden om een (ayurvedische) massage te ondergaan: tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij kanker, bij koorts, direct na eten.

Deze volledige massage neemt circa 75 minuten in beslag. Houd er rekening mee dat je na deze massage volledig onder de olie bedekt bent. Het wordt aangeraden om deze olie even te laten zitten voordat je thuis gaat douchen.

 

Ubtan

Bij deze behandeling wordt het gehele lichaam, inclusief gezicht, ingesmeerd met klei die heel fijn van structuur en zeer rijk aan mineralen en Ayurvedische kruiden is. Vervolgens word je omwikkeld met folie . Na ongeveer 25 minuten wordt de klei verwijderd met water. De behandeling heeft een grondig reinigend effect. Afvalstoffen en toxinen worden via de poriën uit de huid gezogen terwijl huid en weefsels worden gevoed. Daarnaast stimuleert deze behandeling de bloedcirculatie, balanceert ze de dosha’s (Vata, Pitta, Kapha), geeft ze rust en verhoogt ze de immuniteit. De werking van Ubtan is bijzonder goed voor huidaandoeningen en heeft een verjongend effect.

 

Navarikhizi (kruidenstempels)

Deze behandeling wordt verricht met (door mij gemaakte stempels) bundels van katoen, gevuld met een mengsel van gekookte basmati rijst en Ayurvedische kruiden. De bundels worden in warme biologische melk gedoopt en worden vervolgens gebruikt om het hele lichaam te masseren. Dankzij de warmte dringen de medicinale kruiden en de melk de weefsels in. Het bevordert de bloedsomloop, reinigt en verjongt bloed en weefsels. Het is een effectieve behandeling voor huidaandoeningen. Na deze massage voelt men zich schoon, ontspannen en vitaal.

 

Afspraak maken?

Voor het maken van een afspraak voor een massage, vul het contactformulier in, mail of bel me. Nadat we een afspraak gemaakt hebben, ontvang je een mail met daarin aanvullende informatie. Kijk bij veelgestelde vragen voor extra informatie en zie ook de algemene voorwaarden