Even voorstellen…

//Even voorstellen…
Even voorstellen… 2017-11-23T15:13:34+00:00

Sinds 10 jaar beoefen ik yoga. En vanaf het begin ontdekte ik hoeveel positiefs dat wekelijks uurtje yoga me bracht. Yoga maakte me duidelijk hoe erg ik in mijn hoofd zat en hoe weinig verbinding ik had met mijn lijf. Het beoefenen van yoga is voor mij de manier om om te gaan met alle hectiek van buitenaf, en ook met die interne maalstroom van gedachten en allerlei emoties die je soms lijken te overspoelen. Voor mij betekent het yogapad de weg naar bewustwording en verbinding. Bewustwording van mijn lijf, van mijn ademhaling, van hoe ik reageer op invloeden van buiten, van spanning en ontspanning. En verbinding met mezelf, met anderen, met de wereld om me heen. Yoga is immers zoveel meer dan alleen het uitvoeren van de asana’s op de mat.

Na jarenlang als docent Zorg en Welzijn in het MBO onderwijs werkzaam te zijn geweest, wilde ik me verder verdiepen in de yoga. Naast het beoefenen en uitdiepen van de asana’s, het leren lesgeven, was ik ook nieuwsgierig naar de filosofie van yoga. Ik volgde diverse yoga-docentenopleidingen, hatha yoga, poweryoga-vinyasa yoga en yin yoga, en mag mezelf nu op 46-jarige leeftijd yogadocent noemen.

En dan mijn andere passie, het masseren. Ik ben opgeleid als Ayurvedisch massagetherapeut. Het geeft me ontzettend veel voldoening om mensen te zien en voelen ontspannen, om ze uit hun hoofd als het ware in hun lijf te zien zakken. Door de strijkende bewegingen, de warme olie, is dit voor zowel degene die gemasseerd wordt, als ook voor mij, de masseur, bijna een meditatieve ervaring. Eigenlijk bestaat er niets mooiers dan dit aan mensen te mogen geven.

Onlangs ben ik gestart met de opleiding Thaise Yogamassage. En natuurlijk heb ik ontzettend veel zin om ook hiermee aan de slag te gaan in mijn praktijk.

Naast de diverse opleidingen op terrein van yoga en massage, heb ik ook de opleiding Hartfocus & Heartfulness voor kinderen gevolgd, en ben ik gecertificeerd NLP Practitioner.

Het overdragen van mijn passies, van al mijn kennis, doe ik met veel enthousiasme, bezieling en met oprechte aandacht. Dit zul je ervaren in mijn yogalessen maar ook zeker in mijn massages.

Namasté,

Rachel