Yin Special (Maag Milt Meridiaan)

///Yin Special (Maag Milt Meridiaan)
Yin Special (Maag Milt Meridiaan) 2018-02-13T16:14:09+00:00

Datum volgt snel …..

Kosten: € 17,50,- of twee strippen

In deze extra lange Yin Yoga les staan we uitgebreid stil bij de Maag- en Miltmeridiaan, één van de zes meridiaanparen, opgebouwd uit de twaalf hoofdmeridianen. Deze meridianen worden vanuit de Traditional Chinese Medicine (TCM) beschouwd als energiekanalen die ons lichaam voorzien van Chi (levensenergie, in het Sanskriet: Prana genoemd). Deze levensenergie bereikt elke cel van je lichaam. Als deze ongestoord door het lichaam kan stromen, is ons lichaam gezond. Maar als deze energiestroom geblokkeerd is, kun je klachten ervaren op zowel fysiek als mentaal of emotioneel niveau. Deze les gaan we aan de slag met diverse Yin houdingen die er aan bijdragen dat die energie weer vrij kan stromen in deze specifieke meridiaan.

De Maag- en Miltmeridiaan is gekoppeld aan de ziekmakende emotie piekeren. Fysieke klachten die je kunt ervaren zijn onder andere: een onrustige maag, misselijkheid, overgeven, maagpijn, gebrek aan eetlust, opgeblazen gevoel, brandend maagzuur, stijve benen, zware vermoeide ledematen, tandvleesproblemen.

Mentale/emotionele symptomen van een geblokkeerde Maag- en Miltmeridiaan zijn: niet kunnen aarden, tobben, piekeren, nervositeit, moeite met ontvangen, teveel geven, een sterke behoefte aan empathie en begrip, overbezorgd zijn voor anderen, dogmatisch denken, obsessies, enz.

Omdat deze meridianen aan de voorkant van de je lichaam liggen, zullen we deze les veel houdingen doen die je quadriceps en heupbuigers aanspreken.

De smaak gekoppeld aan de Maag- en Miltmeridiaan is zoet. We sluiten de les dan ook af met een glaasje thee en een zoete lekkernij.

Meedoen?

Reserveer deze les op vrijdag 16 februari via de kalender.